Gebiedsontwikkeling.

Een vak apart.

Zoek jij een deskundige gebiedsadviseur voor jouw binnenstedelijk project, (her)ontwikkelingstraject, saneringsonderzoek of circulair bouwproject? Vanuit onze achtergrond in ruimtelijke ordening, civiel, project-, ontwikkelmanagement en contractkennis, zijn wij in staat om onze opdrachtgevers volledig te ontzorgen in iedere fase van gebiedsontwikkeling. Wij realiseren (nieuw)bouwprojecten voor ondernemers binnen verschillende branches.

Projectmanagement.

Een optimale mix van ontwikkeling. Daarin begeleiden wij in het gehele traject. Van het plan tot uitvoering, zodat alle betrokken partners op de hoogte blijven. Dus van grondexploitaties tot het begeleiden van bestemmingsplanprocedures en vergunning trajecten, Infrasoilers regelen het!

Circulair slopen.

Circulair slopen, wij noemen het circulair terugwinnen. Herbruikbare materialen en grondstoffen brengen we in kaart door een inventarisatie op de projectlocatie. We maken een plan waarin we tijdens de voorbereidingsfase slimme en duurzame keuzes kunnen maken. Heroverwogen kunnen we dan weer terugwinnen. Met het oog op de generaties na ons.

Ontwerp & Advies.

Civiele techniek vormt de solide basis van onze samenleving. Het omvat het ontwerp, de constructie en het onderhoud van de essentiële infrastructuur waar we dagelijks op vertrouwen. Of het nu gaat om wegen, bruggen, waterwerken, kabels en leidingen of andere complexe structuren, bij Infrasoil hebben we de expertise en passie om deze uitdagingen aan te gaan.

Bodem.

Onze bodemspecialisten zijn goed thuis in alle aspecten van de ondergrond. Of het nu gaat om het beoordelen van bodem- en grondwaterkwaliteit of andere bodem gerelateerde vraagstukken nemen wij deze verantwoordelijkheid op ons. Als er sprake is van bodem- of grondwaterverontreiniging, initiëren we een saneringsproces. Dankzij geavanceerde technologie en innovatieve oplossingen maken we duurzame gebiedsontwikkeling in een schone omgeving mogelijk.

Water & Klimaat.

Het veranderende klimaat laat steeds meer weerextremen zien zoals veel neerslag in een korte tijd, of langdurige droge en warme periodes. Klimaatverandering heeft zo ook invloed op gebiedsontwikkeling. Goed waterbeheer is hierdoor tegenwoordig een belangrijke steunpilaar die zo vroeg mogelijk meegenomen moet worden voor gedegen gebiedsontwikkeling. Onze specialisten denken graag mee over de gevolgen van klimaatverandering op uw gebiedsontwikkeling.

BIM / 3D Ontwerpen.

Om knelpunten in de ondergrond vroegtijdig te herkennen kunnen wij het ontwerp uitwerken in BIM. BIM staat voor Building Information Modeling. De driedimensionale weergave van het rioolstelsel, kabels & leidingen in relatie tot een bouwkuip, gebouw of andere objecten in de openbare ruimte geeft daarvoor een goed beeld. Hiermee kun je clashes tussen de verschillende disciplines vroegtijdig herkennen en het ontwerp hierop aanpassen. Voorbeelden hiervan zijn: de impact van een bouwkuip op de openbare ruimte, een kadeconstructie in relatie tot zinkers, ontwerp van een rioolstelsel t.o.v. een WKO systeem en kabels & leidingen. Het grootste voordeel hiervan is dat zo faalkosten in de uitvoering worden voorkomen.

Eenvoudig of complex ruimtelijk vraagstuk?

Benieuwd naar de mogelijkheden en wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Een offerte op maat ontvangen voor jouw eigen project of meer weten over onze vakgebieden en expertises? Neem contact met ons op!

Met jarenlange ervaring en een toegewijd team van professionals staan we garant voor hoogwaardige civieltechnische oplossingen. We zijn trots op onze praktische aanpak, waarbij we creativiteit en innovatie combineren met solide technische kennis. Hierdoor kunnen we de meest efficiënte en duurzame oplossingen realiseren, met respect voor het milieu en de gemeenschap.

Samenwerken?